It is currently Thu Aug 16, 2018 7:03 am

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Audi TT
PostPosted: Tue Jan 19, 2010 3:28 pm 
Offline
Dreamer-Non Member
Dreamer-Non Member

Joined: Tue Jun 26, 2007 8:28 pm
Posts: 8
Hi guys this is going to be a bit cheeky but I need help regarding an Audi TT and Audi dealers charge a bomb just to diagnose it.

So I thought I'd turn to the most knowledgeable enthusiasts I know.

Now I've got the sucking up bit out of the way lol My TT temp gauge seems to jump up in slow moving traffic and then drops once it gets air.
Checked fans they are ok no warning lights on the dash or anything.Coolant is correct level. Cambelt was changed recently along with water pump so thats good.

Any advice or help would be good.

Thanking you guys in advance


Top
 Profile  
 
 Post subject: re post
PostPosted: Tue Jan 19, 2010 9:44 pm 
Offline
Team Member
Team Member
User avatar

Joined: Fri Mar 30, 2007 3:22 pm
Posts: 3581
Location: sunny southyorkshire
so are the fans not coming in when getting hot then ????????? bit vague ??

_________________
Covin Owners Club Administrator
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 19, 2010 10:09 pm 
Offline
Apprentice-Non Member
Apprentice-Non Member

Joined: Tue Mar 24, 2009 7:34 pm
Posts: 136
Location: SCOTLAND
sounds like coolent not moving around block correctly !
who fitted water pump ?or an air lock in system .once found a rag in a
radiator hose :smt017


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 19, 2010 10:15 pm 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: Thu Mar 29, 2007 8:54 pm
Posts: 5131
Location: North East
Sounds like fans are not cutting in to me.
Only real way to test the fans is to watch them cut in and out at temperature with engine running. Is it doing this ?
What temperature does it go up to in traffic ? It should rise before fans cut in and then drop again and fans will cut out. If it's going into the red then something is wrong if not it sounds normal.

Bit more detail needed here :smt012

_________________
Darren Parker
Club Technical Advisor & Site Admin

WebSites www.covin.co.uk - - & - - www.vwkd.co.uk - - & - - www.flat4dubs.co.uk
Image Image

I LOVE RUST ME
Patent Pending "The Ultimate In Rust Remedy"


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 21, 2010 6:16 pm 
Offline
Dreamer-Non Member
Dreamer-Non Member

Joined: Tue Jun 26, 2007 8:28 pm
Posts: 8
Thanks for the reply guys

Fans are kicking in when the are supposed to. Essentially it is a Golf and a mate of mine who has one says it does go up but mine seems to go uo past the 110 mark it has never hit the red line just yet maybe its my paranoia. The computer still reads 90 degrees but the needle jumps up and down.

Been told it could be the temp sensor because that was a common fault (among many others). I think I would have been better of with a Covin after all. When something needs doing on Covin its okay its part of the relationship.

When its a main manufacture car its not the same fun throwing money at it.

Anyway Thanks Guys


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group